Press "Enter" to skip to content

Din iPhone kan sagtens repareres

Der går mange rygter om at smartphones i dag ikke kan repareres. Især når det gælder iPhones. Rygterne er delvist sande, men ikke helt. Det er især de billigste smartphones der ikke kan repareres. Det er sådan fordi det simpelthen ikke kan betale sig. Når du har en mobil der har kostet under 2000,- kroner, vil den simpleste reparation allerede udgøre ca. 25% af nyprisen. Så er det allerede tvivlsomt om det overhovedet kan betale sig.

De billige telefoner bliver derfor nogle gange limet sammen, så det slet ikke kan skilles af uden at man ødelægger noget.

Men iPhones, især iPhones 6, er ikke ligefrem kendte for at være blandt de billigste smartphones. Så ja, de kan repareres.

På YouTube finder du sikkert også instruks for at gøre det selv. Hvis du er fiks med fingrene og har det rette værktøj, kan det endda være værd at prøve.

De professionelle gør det professionelt.

Det er ikke raketvidenskab at reparere en smartphone, ej heller en iPhone 6. Men der er nogle udfordringer og derfor er det smart at overveje om du virkelig ønsker at gøre det selv.

Smartphones repareres ved at man udskifter dele eller moduler. Delene er meget små og kan også være dyre. Og de kan være svær at få fat i. Det kræver branchekendskab og også indgående kendskab til modellen, at finde fejlen og at finde de rigtige dele.

I København er det altså nemmere at finde specialister der reparere din iPhone 6 end det er at finde alt det du skal bruge for at gøre det selv. Her fx kan du få en professionel reparation af iPhone 6 til en fornuftig pris. iPhone specialisten i København bruger kun nye og originale reservedele. Det er med til at garantere professionel kvalitet.

Mange virksomheder der tilbyder reparation af iPhones genanvender nemlig brugte reservedele, eller køber 3.parts kopivarer.

Det skal du passe på med reparation af iPhones

Når du prøver det selv er det vigtigt at du finder de rigtige dele. Pas på med websider der tilbyder delene under markedspris. Det er som regel billige kopier som simpelthen ikke lever op til Apples kvalitetskrav. Ellers også er det brugte dele.

En iPhone 6 er et præcisionsinstrument. Kun dele af bedste kvalitet bliver brugt til fremstilling. Det er også hvad der presser prisen på en iPhone 6 i vejret. Topkvalitet er nu engang ikke billig.

Også når du afleverer din iPhone6 til reparation, pas på hvem du har at gøre med. Der er mange cowboys der påstår de kan reparere smartphones. Nogle gange kan du være heldig og finde en billig reparatør som også er dygtig.

Men vil du virkelige overlade det til held?

Et godt råd er, at lade professionelle værksteder gøre det. Reparatører der er godkendt af Apple skal også leve op til Apples skrappe kvalitetskrav. Det er din sikkerhed for at din iPhone 6 er i gode hænder og får den bedst mulige behandling.