Press "Enter" to skip to content

Guide til det rigtige golfudstyr

Golf er ikke bare en sport, det er en livsstil, derfor kræver det selvfølgelig det helt rigtige udstyr. Men det kan være lidt af en jungle at manøvrere rundt i de lækre ting, der er tilgængelige, selv for den mest erfarne spiller.

Der findes rigtig meget golfudstyr, der kan hjælpe dig til at blive en bedre spiller, men det kræver, at du vælger rigtigt, når du skal ud og optimere indholdet i baggen eller finde de rigtige sko og handsker. Herunder ligger en række tips, der kan hjælpe dig i den rigtige retning, når du skal i gang med golf.

 

Start med det grundlæggende

Det kan være meget let at lade sig friste til at gå all in og købe alt, hvad du kan komme i nærheden af, når du skal i gang med en ny hobby – og golf er ikke en undtagelse.

Det er dog en god ide at holde sig til det helt basale og kun købe det mest nødvendige til de først par runder på banen.

Hvis du holder dig til disse ting, kan du altid udvide og opdatere senere, når du har fået mere forståelse for, hvad du mangler.

  1. Golfkøller
  2. Golfbolde
  3. Golfsko
  4. Golfbag

Herunder finder du en kort guide til, hvad du skal kigge efter i de forskellige kategorier.

 

1.     Golfkøller

Her er den smarteste løsning helt klart at gå efter et færdig sammensat begyndersæt, der indeholder de køller du har brug for, når du skal i gang med at spille.

Det giver dig muligheden for at lære, hvad de forskellige køller kan og hvilke du kunne tænke dig at investere lidt mere i på et senere tidspunkt.

Som udgangspunkt findes der sæt i alle prisklasser, men det er ikke nødvendigt, at gå ud og købe det allerdyreste, hvis du aldrig har gået en runde før. Det er dog vigtigt, at sættet indeholder de mest vigtige jern, der kan blive brug for på græsset. Det kan for eksempel være driver, fairwaykølle, hybridkølle, wedge til sand, putter og måske odyssey putter. Med denne samling har du både til green, bunker, fairway og rough.

 

2.     Golfbolde

Som nybegynder kommer du uden tvivl til at skyde en del bolde rigtig langt væk, derfor er det en god ide at have en god portion bolde i baggen. Det behøver altså ikke at være de helt dyre, for der går uden tvivl en del tabt før du har helt styr på dit sving.

 

3.     Golfsko

Skal du ud og gå 18 huller, er det vigtigt, at du har det rette fodtøj, så du ikke får ondt i fødderne eller mister fodfæstet når du skal slå det afgørende slag.

Sko med pigge giver dig et bedre greb på banen, så du står helt fast, når du skal svinge, det giver dig et mere sikkert og rent sving og slag.

 

4.     Golftasken/baggen

Hvis du som beskrevet ovenfor vælger at investere i et sæt for begyndere, følger der som udgangspunkt en bag med i prisen og det er et rigtig godt udgangspunkt.

Lidt længere henne i forløbet er det dog en af de ting, der virkelig er mulighed for at opdatere til en luksusversion.

 

Kom i gang allerede i dag med det rette udstyr.