Press "Enter" to skip to content

Hvad er dropshipping?

Dropshipping er i mange tilfælde godt, og det forekommer når du vælger at outsource alt logistik, til et pluk og pak center, som så står for pakningen og forsendelsen af pakken. Specielt for webshops er det en god måde at få sendt varerne ud til kunderne. Virksomheden eller pluk og pak-centeret sørger for at modtage dine varer og derefter opbevare dem, og til sidst få dem plukket og sendt ud til køberen. Der kan i nogle tilfælde også blive tilbudt hjælp, til returvarer, men det er ikke i alle tilfælde.

Hvornår bør man overveje dropshipping?

Det er en god funktion og mulighed til dem, som ikke føler de har tid til selv at stå for forsendelserne og pakningen af ordrerne, som man modtager på shoppen. Specielt for nye iværksættere og nye webshops er fænomenet dropshipping meget populært. Specielt i opstartsfasen, ønsker man at få alt til at virke og fungere.

Fordele ved at samarbejde med et pluk og pak center

Den helt store fordel, som man ikke rigtig kan undgå at opdage, er at man slipper for selv at skulle have et lager, og have varerne hos sig selv. De skal blot være på lageret hos pak og pluk centret, og så bliver det endda også sendt ud, så det skal man heller ikke selv stå for. Det er selvfølgelig ikke gratis, men de fleste foretrækker nemlig at gå ud og betale sig til, at få mere tid til andre vigtige gerninger, som kan hjælpe firmaet og forretningen på længere sigt. De penge de så spare på ikke at have et lager, kan de så bruge på en dropshipping-aftale.

Pakker leveret samme dag

Amazon kom frem med deres koncept i 2013, som hed ”get it now”, hvor man i de største amerikanske byer kunne få sin pakke, hvis man havde bestilt den inden klokken 14 dansk tid. De fleste pluk og pak centre lever efter den samme tankegang, og de fleste webshops fastslår, at hvis ordren bliver bekræftet før klokken 15, jamen så bliver den sendt samme dag. Hele fænomenet med at sende varen samme dag som den er købt, er ikke så nyt længere. De fleste yder den service, og det er bare noget som glæder kunden, da man jo foretrækker at få det man har købt så hurtigt som muligt, og derfor ikke synes det er fedt, når man sidder og venter på en pakke.