Press "Enter" to skip to content

Hvordan finder jeg det rigtige webhotel?

Uanset om du skal til at starte din første hjemmeside eller om du har en smule erfaring med feltet. Så er der nogle ting, som du gør klogt i at overveje i forbindelse med valg af webhotel. Skal du bruge hjemmesiden som en blog eller skal du have en hel webshop? Når du bestiller et webhotel, så skal du vælge hvor stort det skal være og du skal selvfølgelig vælge den størrelse, som passer bedst til den mængde indhold du gerne vil have på din hjemmeside.

 

Et webhotel kort fortalt, er et hotel eller et sted, hvor du kan opbevare alle dine filer, tilgå dine filer og ændre på rigtigt mange indstillinger som påvirker din hjemmeside. Det er også igennem et webhotel at du kan oprette e-mail kontis til din virksomhed med lige præcis det navn, som du ønsker dig. Ønsker du fx. at have en hjemmeside som kan tilgås på flere forskellige domæner, så er det også nødvendigt med et webhotel.

 

Et domæne er din virtuelle adresse, det er denne dine besøgende skal bruge for at kunne finde dig og din hjemmeside på nettet. Et domænenavn kan være hvad som helst, men ofte i dagens danmark er din succes delvist afhængigt af et godt navn. Så det er vigtigt at bruge god tid på at vælge det helt rigtige domæne, de bedste domænenavne fortæller kort og præcist hvad som foregår på hjemmeside. Det er billigt at købe domæner og ofte registrere man sig ét år af gangen, du kan bruge din webhosting til at finde ud af om dit domæne er ledigt eller optaget.

 

Webhosting uden webhotel

Du kan også have en hjemmeside uden et webhotel. Har du oprettet din hjemmeside igennem en tredjepart som fx. Shopify eller WordPress, så kan du faktisk nøjes med at købe et domæne som du viderestiller din allerede etablerede hjemmeside til. Der er enkelte fordele ved at gøre det på denne måde, igennem tredjeparten kan du få et rigtigt nemt system, hvor du praktisk talt kan drag and drop alting på hjemmesiden. Der er selvfølgelig en lille smule penge og spare på denne måde i forhold til webhosting, men det koster typisk også et lille beløb at skabe hjemmesiden igennem tredjeparten.

 

Når det er sagt, så er der rigtigt mange ting, som man går glip af ved ikke at have sit eget webhotel at køre hjemmesiden over. Der er nemlig rigtigt mange CMS systemer, som enten er magen til eller minder meget om de systemer som du kender fra tredjeparten, som kan installeres direkte på dit webhotel. Når man først får fingrene i det og sætter sig en smule ind i hvordan det fungere, så kan enhver designe sin egen hjemmeside. Det er desuden langt mere professionelt, hvis man gerne vil drive en erhvervshjemmeside, at kunne tilknytte sine egne e-mail kontis. Det føles bare mere professionelt at henvende sig på “info@godmad.dk” end på “infogodmad@gmail.com”.

 

Du kan finde mange gode tilbud på webhosting og webhoteller på findwebhosting.dk