Press "Enter" to skip to content

Hvordan laver jeg et gode live polls?

Når du har en eller anden form for event, hvor det giver mening at lave live polls, så kan det være svært lige at finde ud af, hvordan man skal få det lavet på en god måde, så man kommer til at få det rigtige ud af det, og man ikke bare kommer til at stå oppe på en scene foran en masse mennesker og ligne en klovn. Det handler nemlig om at man skal komme frem til noget gennem sådan en poll, og det gør man altså kun, hvis man også stiller de rigtige spørgsmål. Det er dog heller ikke kun spørgsmålene der skal være gode, for der er flere ting der skal være i orden, når man laver sådan en poll, og man kunne lave en liste over til man skal have styr på, hvis en poll skal lykkes, der ville se sådan ud:

  • Spørgsmålene skal være relevante

  • De skal være klart formulerede

  • Deltagerne skal have mulighed for at svare

  • Der skal ikke være for mange spørgsmål

Der er selvfølgelig ikke noget af dette der er særligt skarpt, og det er også en vurderingssag, hvordan man skal bruge sådan en poll her. Det kommer bare aldrig til at være noget man kan sætte to streger under, for selvom der er nogle ting man skal opfylde, så er der altid nogle mennesker man skal kommunikere nogle ting til, og så kan det bare nemt gå galt. Det handler også meget om, at hvis du har noget erfaring, så bliver det en del nemmere, for så er der nogle ting du kan trække på, så du ikke behøver finde på det hele hver gang, men at du kan tage nogle ting med fra tidligere. Det kan være, at du ved at der er en bestemt form du ikke skal skrive spørgsmålene i, eller måske skal du lave en bestemt opsætning, for at det kommer til at virke så fornuftigt som muligt, og at der er mange af deltagerne der kommer til at svare.

app-1013616_960_720

Hvad betyder punkterne så?

Når spørgsmålene skal være relevante, så handler det om, at man skal være god til at kende emnet der bliver snakket om, og hvad det er for nogle mennesker der sidder i salen. Der er meget forskel på, hvad det er for nogle spørgsmål der kommer til at virke relevante på mennesker, og du kan for eksempel forestille dig forskellen på en stor flok handelsfolk og en flok pædagoger. Intet ondt sagt om nogen af de grupper, men forskellige det de i hvert fald. Ligesom relevansen så er det også meget vigtigt, at de er formuleret klart, og det er også svært at sætte to streger under, men du kan klare meget af det, ved lige at vise en anden spørgsmålene, før du gå på scenen, så de har mulighed for at give dig lidt kritik af dem, så du ikke kommer til at skulle stå med nogle rodede spørgsmål. Det samme gælder om der er for mange spørgsmål

Deltagerne skal have mulighed for at svare og det handler bare om at der rent praktisk skal være mulighed for, at deltagerne kan komme til at svare. Det kan være at der er nogle ting med internet du skal overveje, eller det kan være at du skal oplyse om på forhånd, at de får brug for en mobiltelefon. Der er flere ting du kan gøre, men du skal skabe muligheden. Man kan altså konkludere, at der er gode muligheder i Live Polls, men de skal bruges godt for at have en maksimal effekt, så man kan komme frem til det ønskede resultat.