Press "Enter" to skip to content

Hvor kan jeg købe billigt amerikansk slik?

Du kender det. Du har været en tur over Atlanten og har smagt noget af det bedste slik, du overhovedet kunne forestille dig. M&Ms med peanutbutter, surt slik så du er ved at dejse om eller måske har du forelsket dig i nogle af de mange sodavandssmage, som du aldrig har smagt før.

 

Og nu er du så kommet hjem og vil bare gerne smage noget af det igen. Frygt ikke. Der findes steder i det danske, hvor det er til at finde slik fra USA. Og endda billigt amerikansk slik. Steder som Føtex eller Meny har ofte små afdelinger, hvor du kan finde forskellige produkter fra udlandet, som er blevet importeret.

 

Alternativt findes der også rigtig mange webshops, som har bedre muligheder for at importere varerne fra forskellige lande, eller bedre kan sende dem fra udlandet direkte hjem til dig.

Ikke alle steder

Det er dog ikke alle steder eller i alle supermarkedet, hvor du har mulighed for at få indfriet din amerikanske slik-trang. Det er nemlig langt fra alle danske supermarkeder, som kan og må sælge slikket. Og det kan der være flere grunde til.

 

Først og fremmest kan der være tale om, at slikket simpelthen er ulovligt i Danmark, og det derfor ikke er lovligt for nogen virksomheder at sælge det i Danmark. Det kan være bestemte farvestoffer eller produkter, som optræder i slikket eller sodavanden.

 

Ellers kan det være fordi det simpelthen bare er så dyrt at importere produkterne til Danmark i forhold til tilladelser eller godkendelser. Og derfor har supermarkederne fravalgt det.

 

Det skal dog også pointeres, at der faktisk også findes produkter, som fungerer den anden vej rundt. Hvilket betyder, at nogle produkter, som man ikke kan købe i andre lande, er fuldt lovlige på det danske marked. Det kan for eksempel være Skittles, som er et produkt med rigtig mange farvestoffer, og derfor er produkterne faktisk forskellige i USA og i Europa.

Hvad kan du li’?

Hvis du kæmper med at finde det Amerikanske slik i Danmark eller har vurderet, at det simpelthen er for dyrt at købe det i en amerikansk webshop og få det sendt hjem, så er der også andre muligheder.

 

Du kan for eksempel overveje, hvad det er, du kan lide ved slikket. Og så derefter finde produkter i Danmark, som smager som det eller ligner det. Det kræver selvfølgelig noget tid og mange stykker slik, men det kan være, at det er det hele værd.

 

Du kan også overveje, om det er et stykke slik, du kan lide, eller om det i virkeligheden handler om, at du bare havde en god oplevelse med det. Altså som i at det måske er selve oplevelsen i USA på en bestemt café med din familie og venner, der har gjort, at du godt kan lide det.

 

Finder du det amerikanske slik i et dansk supermarked, kan du smage på det og teste, om det overhovedet smager så godt, som du husker det. Hvis ikke har du testet et