Press "Enter" to skip to content

Ofte stillede spørgsmål vedr. nyt gulv

screenshot_4

 

Hvor meget gulv skal jeg købe?
Inden du lægger nyt gulv vil det være en god ide at beregne hvor mange planker gulv du behøver, med andre ord, du skal udregne antallet af kvadratmeter i hvert rum. Det er dog ikke nok at måle fra væg-til-væg. Formen på rummet, væggene og dørene er med til at gøre din opgave svære.

OBS: Du bør derudover medregne nok 10% ekstra til spild. Spild er de små kanter, hvor du skal bruge små kanter fra plankerne. Så hvis du har mål rummet til at være 8m * 13m = 104 m2, vil det være godt at sige 104 * 1,1(10%).

Massivt gulv og gulvvarme – er det godt?

Rigtig godt. I forvejen er det massive gulv en oplevelse for sig. Komforten er noget for sig og støjen er ikke eksisterende – folk fortæller faktisk at gulvet er helt lydsvagt. Når du tilføjer gulvvarme, vil det hverken påvirke støjniveau eller komfort, faktisk vil det blive bedre. Gulvet vil ikke føles så hårdt.

Skal jeg selv montere gulvet?

Nej. Hvis du er usikker om du kan, selv efter at have set en video om det på Youtube, så bør du lade vær. Det virker nemt for ham bag skærmen, men han har også gjort det før. Du har vel ikke set en video af en i samme situation, som du, der ikke har lagt et gulv før.

Du bør finde en lokal, troværdig og ihærdig gulvlægger. Brug hmgulve.dk og find en gulvlægger i din by.

Hvorfor egetrægulv?

Når du inviterer et egetræ ind i dit hjem vil det gøre noget helt specielt. Du vil ikke opleve lignende udseende og struktur i andre trægulve, og det er derfro folk vælger det. Ikke alene er det visuelle i orden, kvaliteten er også i top. Meget få oplever problemer med gulvet og det holder simpelthen meget længere. Egetræsgulv er komfort, blødhed og varme, og vores foretrukne gulv.

Gulvet rejser sig – hvad gør jeg?

Har du selv lagt gulvet? Det har du nok. Hvis en fagmand har lagt det ville jeg ringe til ham, og pænt fortælle gulvet har hævet sig og om han har vil komme og rette det op. Så skal du ikke bekymre dig om det.

Hvis du selv har lagt det, kan du selvfølgelig også ringe til en fagmand, men hvis du selv vil udbrede skaden kan du gøre det nemt. Se bare Pergo’s video:

https://www.youtube.com/watch?v=SlhmpGZurZw