Press "Enter" to skip to content

Ombygning er en god investering

Vil du gerne bygge om i dit hus? Ved en ombygning ændres en ting ved din bolig. Det kan være rumopdelingen eller adgangsforholdene. Det kan også være en tilbygning eller en delvis nedrivning. Find ud af hvor du skal sætte ind først, muligvis er der et projekt der er vigtigere. Hvis du ønsker en ombygning nær Rødekro, Aabenraa se http://www.torpseftf.dk/ombygning her kan du finde mere information.

Kan en ombygning betale sig?

Først skal i finde ud af om I skal have en byggeleder eller om det er en opgave I selv kan klare. Det kan tage meget af jeres tid. Sørg for at lave et realistisk budget og en god tidsplan. Når budgettet er lavet så læg 15-30% af prisen oveni. Så har i en buffer hvis der er noget i har glemt at tage højde for. Det kan også være at i finder en bedre løsning sammen med håndværkeren som gør at nogle ting bliver lidt dyrere. Forvent at tidsplan ikke holder og hav tålmodighed. Tænk over om I vil kunne bo i huset imens. Det er ikke altid en god oplevelse at bo i byggerod i længere tid. Hvis I sørger for at ombygge om sommeren er det nemmere at blive boende da der er bedre mulighed for udluftning. Hvis det ikke er muligt at bo i huset, skal I påregne udgifter til leje eller køb af skurvogn. Det kan ofte være en fordel at ombygge i din bolig, især hvis pengene bliver brugt først. Fordelene kan være en stigning af boligens værdi og energibesparelser. Det er derfor en god ide også at have det med i sit budget når du finder ud af om det er fordelagtigt at bygge om.

Håndværkerfradrag ved ombygning

Samtidig er der ved ombygning mulighed for at få håndværkerfradrag. For håndværkerydelser kan du få et fradrag på op til 12.000 kr. Du kan oftest få fradrag for byggeri der optimerer med miljøet til sigte. Det kan f.eks. være at du gerne vil installere en varmepumpe eller udskifte dine vinduer. Det kan også være at du gerne vil efterisolere dit hus. Hvis du vil opnå at få håndværkerfradrag, skal du være opmærksom på nogle ting.

Sørg for at tjekke om det du skal have udført, er omfattet af ordningen. Arbejdet skal betales digitalt. Husk altid at gemme regningen for arbejdet. Efter udførelse af arbejdet skal du huske selv at indberette det til skat.