Press "Enter" to skip to content

Vælg den type plankebord, der passer til din indretning

Når man snakker om indretning er dette mindst ligeså personligt, som den måde man klæder sig på. Det bliver på samme måde brugt til at udtrykke sig, men viser også, hvilke omgivelser man føler sig tryg i. Dog vil man opleve, ligesom med tøj, at mange menneskers stil ligner hinanden. Dette skyldes for det meste, at der er en særlig mode eller trend, som alle følger i øjeblikket. Igen kan det sammenlignes med mode, om man ser, hvordan de samme ting kommer igen og igen. For en periode er det moderne med et åbent køkkenalrum, hvor både stue, spiseområde og køkken kombineres. På andre tidspunkter vil man hellere have et lukket køkken, så man kan gemme rodet for alle sine gæster. Hvilken mode, der er moderne, kommer også meget an på de værdier, der hersker i samfundet. På den måde bliver både tøj og indretning et billede på samfundets umiddelbare værdisæt.

I dagens Danmark er der en særlig ting, der virkelig er på vej tilbage. Det er et helt særligt bord, der går under navnet plankebord. Disse borde har eksisteret stort set altid, og før i tiden var det i virkeligheden det eneste bord, der eksisterede. Plankebordet er et bord, hvor særligt træet kommer til sin ret. Det er i mange tilfælde meget rustikt. Der findes uendelig mange måder, man kan lave sit plankebord, og de bestemmer ofte, hvor rustikt bordet skal se ud. Det er blevet utrolig moderne at have et hjem, hvor naturen spiller en større rolle, hvilket også er grunden til, at mange mennesker vælger at lade det set så naturligt ud som muligt. Det kan for eksempel være ved at lade det være helt uslebent, hvor overfladen ikke er jævn, og der stadig er rester tilbage fra træets bark. På den måde får man et utroligt rustikt og ujævnt bord, der giver netop samme udtryk.

 

Der findes mange forskellige typer plankebord

Selvom mange mennesker er begyndt at gå efter det mere ujævne plankebord, er der fortsat nogen, der godt kan lide, at det er lidt mere behandlet. Mange plankeborde er lavet af egetræ, da eg har et utrolig flot udtryk. Man kan sagtens få plankebord af træ, der er ujævnt og rustikt, men man kan også få det med en behandlet overflade. Alt afhængigt af, hvad der passer ind i indretningen, kan man få en lakeret eller olieret overflade, hvor de to repræsenterer to grader af det behandlede træ. Derudover behøver bordet ikke være af egetræ. Man kan også få et plankebord i genbrugstræ, hvilket fint repræsenterer tiden fokus på miljøsvineri og forbrug. Disse typer plankeborde har også langt mere personlighed end et almindeligt egetræs plankebord.

 

De små detaljer på dit plankebord bestemmer det fulde udtryk

Med alle de forskellige muligheder indenfor plankeborde, vil man hurtigt opdage, at det er en langt sværere beslutning end blot at vælge, at man ønsker et plankebord. Man skal til at tage stilling til om man ønsker et af egetræ eller genbrugstræ, eller om bordet skal behandles på nogen måde. Til sidst skal man også tage stilling til, hvilken type bordben man ønsker. Dette kan for eksempel være ved valget mellem stål eller træ. Når man skal vælge disse ting, er det vigtigt, at man først og fremmest tænker sig godt om. Herefter skal man kigge på den generelle indretning i boligen. For selvom man synes, at det kunne være super smukt med et meget rustikt plankebord, så vil denne idé hurtigt falde til jorden, hvis ikke det passer ind i resten af boligen. Ønsker du at finde ud af mere om dit fremtidige plankebord, så besøg hjemmesiden https://plankebord.net/.