Press "Enter" to skip to content

Har du brug for et vinkøleskab?

Der er utroligt mange gode grunde til at anskaffe sig et vinkøleskab. Den almindelige vinnyder vil nok mene, at det er tilstrækkeligt at placere vinen i det normale køleskab, men der utroligt mange fordele ved at anvende et vinkøleskab til at opbevare sin vin i. En af disse fordele er, at et vinkøleskab holder en temperatur, som er mere jævn end et almindeligt køleskab. Udover dette så er den optimale temperatur for et vinkøleskab langt fra den temperatur, som man har i sit normale køleskab. Både for rødvin, hvidvin og rosévin er den ideelle temperatur omkring 12 grader. Dette er vel og mærke, hvis vinkøleskabet skal anvendes til lang tids opbevaring. Hvis du vil anvende vinkøleskabet til opbevaring i kortere tid, for eksempel lige inden vinen skal serveres, så vil den optimale temperatur være mellem 15 og 16 grader. Dette hænger sammen med, at den ideelle temperatur ved servering er mellem 16 og 18 grader.
En anden stor fordel ved et vinkøleskab er, at de kan fås med forskellige zoner. På den måde opnår du den optimale temperatur for alle dine forskellige drikkevarer. For eksempel kan du bevare champagne i en anden zone end rødvinen, da champagne opbevares bedst ved seks til otte grader.
En tredje fordel vil være luftfugtigheden. Luftfugtigheden er også en vigtig faktor, når du skal opbevare din vin. Den optimale luftfugtighed ligger mellem 50 og 75 procent. Luftfugtigheden kan både blive for lav og for høj, hvis den bliver for lav, så kan du risikere at proppen tørre ud. Hvis luftfugtigheden derimod er for høj, så kan det ske, at proppen smuldrer. Den sidste fordel man kan belyse er vinkøleskabets høje præsentationsværdi. Det ser bare lækkert, stilet og indbydende ud. Derudover kan man anskaffe sig hylder, som er speciallavet til præsentation af vine.
Vinkøleskabe kan anskaffes fra mange forskellige mærker, så i næste afsnit vil nogle af disse kendte mærker blive introduceret.

 

Find et stort udvalg af kendte mærker

Hvis du gerne vil anskaffe dig et vinkøleskab, så mangler du bare at finde ud af, hvilket der passer perfekt til dit behov, og hvilket mærke vinkøleskabet skal være. Der findes rigtig mange kendte mærker, derfor kan det godt være lidt af en jungle at finde det vinkøleskab, som er ideelt for dig. Derfor vil nogle af de mest kendte mærker nu blive belyst.
PeVino har produceret en hel serie af vinkøleskabe, som er i den bedste kvalitet på markedet. Dette produkt har alt, hvad man får brug for, og det er lavet med et stilfuldt design. Udover dette så producerer PeVino et produkt, som kommer utroligt tæt på en vinkælder uden at være det. Der er altså ingen grund til at begynde at grave i baghaven, Pevino leverer nemlig et kæmpe vinkøleskab, hvor der kan opbevares mellem 280 og 320 flasker.
Et andet kendt mærke, som skal belyses, er Vinobox. Her kan du få et vinkøleskab, som er præcist, som du gerne vil have det. Du kan frit vælge mellem mange forskellige størrelser, farver og antal zoner. Disse vinkøleskabe kan også indbygges i almindelige køkkenskabe eller andre steder.
Dette er to af de mere kendte mærker, hvis du stadig er i tvivl, så kan du få mere vejledning i næste afsnit.

Få hjælp til at finde det perfekte vinkøleskab

Der kan være utroligt mange faktorer, som man skal overveje inden man vælger det ideelle vinkøleskab, og dette kan godt være lidt uoverskueligt. Dette afsnit vil give dig nogle gode råd til, hvad du skal overveje.
Først og fremmest skal du overveje, om dit vinkøleskab skal anvendes til lang tids opbevaring eller til servering. Derefter kan du med fordel overveje, om du vil have dit vinkøleskab til at stå frit fremme, eller om det skal integreres i et køkkenskab eller et andet køkkenmodul. Herudover kan du overveje, hvor mange zoner du ønsker i dit vinkøleskab, og om det er tilstrækkeligt med en enkel zone. Dette er nogle af de vigtigste elementer, som man kan fundere over, inden man køber et vinkøleskab.
Hvis du bliver i tvivl, så er der altid hjælp at hente. Du kan for eksempel kontakte en fagmand, som har mange års erfaring med vin. Hvis det visuelle spiller en stor rolle for dig, så kan du også besøge showrooms for at få en bedre oplevelse af det visuelle element i et vinkøleskab. Kilde: https://www.wineandbarrels.com/shop/2-vinkoeleskabe-vinskabe/