Press "Enter" to skip to content

Har jeres parforhold brug til parterapi?

Har I knas i parforholdet? Måske kan parterapi hjælpe jer. Parforholdet behøver ikke være underlagt katastrofe og på vippen af sin afslutning for at benytte sig af parterapi. I kan sagtens være glade og lykkelige for hinanden og jeres liv sammen, men for eksempel have problemer med den indbyrdes kommunikation. Mennesker er hver især forskellige og det er I muligvis også. Det betyder ikke at I nødvendigvis skal gå fra hinanden, fordi der opstår gnidning. Alle har hver sin baggrund og ofte ubevidste årsager til at reagere, som man gør. Med parterapi kan I få redskaber til hvordan i forbedrer jeres parforhold. Parterapi kan naturligvis også bruges i forbindelse med utroskab, manglende sexlyst, snak om skilsmisse og så videre.

couple-498484_960_720

Parterapi har været et tabu – indtil nu

Parterapi har altid været et tabu. Det er det til dels stadigvæk, men det er begyndt at blive mere og mere acceptabelt i vores kultur. Man forbinder ofte parterapi med noget negativt; at parforholdet ikke fungerer, at man ikke er glade for hinanden mere, at man ikke kan finde ud af det sammen eller en anden katastrofe i parforholdet. Men det er ikke nødvendigvis sådan længere. Det bliver mere og mere acceptabelt at søge om hjælp til redskaber for at få det bedst mulige ud af sit parforhold og livet generelt ligesom det bliver mindre og mindre tabubelagt at gå til psykolog. Det har heller ikke nødvendigvis noget at gøre med at man har en psykisk sygdom. Det kan ganske enkelt være for at blive klogere på sig selv og få nogle redskaber til hvordan man håndtere sine tanker og følelser netop med det formål at få mest positivt ud af tilværelsen.


Spring ud i parterapi

Parterapi er for jer, som ønsker at få jeres parforhold tilbage på rette spor eller blot få det bedste ud af det. I finder en god parterapeut netop på http://www.parterapi.info/, hvor I også kan se andre emner som er helt acceptable at tage op med sin parterapeut.

Når I springer ud i det og vælger parterapi skal I forsøge at huske på at det er et fælles projekt. De fleste par kommer i parterapi med det formål at få lavet om på den anden, fordi man mener at det er den anden det er galt med. Det værste man kan gøre er at efterlade sin partner med problemet. Det er en fælles sag.