Press "Enter" to skip to content

Slut aftenen af med en lækker dessertvin

Når man skal have gæster over til middag, kan man som vært hurtigt blive lidt nervøs for, om det hele mon er godt nok. Særligt i disse tider, hvor det handler om, at alt skal være så perfekt som muligt, kan det være utrolig stressende at få middagsgæster over. Der er mange ting, som man skal have styr på, og som man skal huske, og derudover er det selvfølgelig utrolig vigtigt, at den mad og de drikkevarer, som man serverer, er af ordentligt kvalitet. Selvom der er en nogenlunde skabelon for, hvordan et middagsselskab skal bygges op, kan man sagtens ændre lidt i det, og det er netop disse mulige ændringer, der kan ligge op til forvirring. Hvis det blot er ens gode venner, vil stressfaktoren ofte være en hel del lavere, men man vil som voksen også blive mødt af middagsselskaber, hvor det er langt mere formelt, og hvor det derfor også er vigtigt, at serveringen bliver perfekt.

 

Når man skal planlægge et middagsselskab, er det ofte starten og slutningen, som er sværest at planlægge. Da selve middagen ofte er rimelig forudsigelig, er det blot, hvad der skal serveres, som man skal tage sig af her. Dog kan man vælge mellem mange forskellige muligheder i forhold til, hvad der skal serveres, om der overhoved skal serveres noget, og hvor man skal opholde sig. Det samme gælder afslutningen, og det kan også være svært at vide, hvor langt den skal strækkes. Dog findes der heldigvis en lang række faste muligheder, som ofte vil falde i god jord. For eksempel går man aldrig galt i byen med at servere et lækkert glas dessertvin. Særligt hvis resten af aftenen har været præget af en god vinmenu, er det nærmest nødvendigt, at man laver en afslutning på denne, præcis ligesom man serverer en dessert.

En dessertvin kan holde længe

I modsætning til andre type af vine, er der den fordel med dessertvin, at de ofte holder en del længere. Når man serverer rødvin eller hvidvin åbner man oftest flasken med forventningen om, at denne skal tømmes. Sådan er det ikke med dessertvin, og en flaske kan derfor også bruges til adskillige middagsselskaber. Dette betyder, at man derfor også kan tillade sig at købe en lidt dyrere flaske, da den netop ikke forsvinder på en enkelt aften. Da dessertvinen har en langt mere karakteristisk smag, og faktisk kan stå alene, er de vigtigt, at den er af god kvalitet, da den helst skal nydes. På hjemmesiden goldenwine.dk kan der findes en lang række dessertvine, og man kan derfor være sikker på at finde en, der falder i god jord.

Dessertvin kan nydes alene

Selvom de ligger i navnet, at dessertvin gerne skal servere til desserten, kunne navne sagtens også ligge op til, at vinen skal nydes som dessert. Til et mere formel middagsselskab vil man altid servere en dessert, men hvis man blot er flok venner, der er samlet for hygge sig, kan man sagtens lade vinen være desserten i sig selv.