Press "Enter" to skip to content

Behandl din hest med kranio sakral terapi

Din hest er et følsomt dyr, og derfor er det vigtigt, at den bliver behandlet ordentligt – både i forhold til foder, vitaminer og ekstra behandling og terapi, hvor det er nødvendigt. Eksempelvis kan kranio sakral være godt til din hest.

 

Det er en type terapi, som findes i mange egne af landet, alt efter om man vælger en dyrlæge eller en alternativ behandler. Vælg gerne så tæt som muligt på, hvor hesten står, så hvis den har ondt, skal den ikke flyttes så langt. Eksempelvis hvis hesten står i Holbæk eller Slagelse, så find et sted i byerne dér eller lige omkring på det vestsjællandske. F.eks. i Kalundborg.

 

Her får du en guide til, hvordan kranio sakral terapi fungerer.

 

Hvornår skal jeg give min hest terapi?

Der kan være flere scenarier, hvor hesten har brug for terapi. Det kan være, når den har trådt forkert, er stødt ind i noget eller måske er blevet klemt. Det kan også være nogle af følgende ting.

 

  • Hvis hesten har arbejdet for meget
  • Hvis den på en måde er blevet klemt, sparket eller på anden måde har fået slag
  • Hvis den vokser eller lignende

 

Opsøger du enten en dyrlæge eller anden type alternativ behandler, så tænk på, at hesten ikke skal flyttes så langt omkring. Det vil sige, at bor du i Holbæk, Slagelse eller Kalundborg, så find behandlingssteder i den nærhed.

Hvordan gør man?

Kranio sakral terapi fungerer egentlig på samme måde på heste som på mennesker. Ved at dyrlægen trykker på hestens hoved på bestemte måder, sådan at den mærker det tryk ned igennem hele kroppen.

 

På den måde kan behandleren af kranio sakral faktisk få fat i lige præcis de steder, hvor hesten har ondt, uden at der skal ind og opereres, men i stedet gør det inde fra og får hesten til at slappe af i både kroppen og hovedet.

 

Det ser ikke ud af meget, men det kan påvirke din hest rigtig meget.

Hvad gør det for min hest?

Din hest bliver helt afslappet både i kroppen og hovedet, når der bliver udøvet denne type terapi på den. Det er en relativ simpel behandling, som kan gentages så ofte, som du tænker, at hesten har behov for det.

 

Læs meget mere om de forskellige terapi-typer her: https://www.hesteviden.dk/fysiurgisk-afbalancering/ – og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe din hest.