Press "Enter" to skip to content

Find det rette kosttilskud

Der er flere og flere, der er nødsaget til at supplere deres alminelige kost med kosttilskud. Det er der en lang række grunde til. Først og fremmest er vi generelt blevet mere opmærksomme på, hvordan man lever sundt, og dermed også hvilke vitaminer og mineraler det kræver at have en sund krop. Samtidig er der også flere, der lever en livsstil, hvor det er nødvendigt, at man får et ekstra tilskud af de ene eller det andet. Dette skyldes særligt, at flere oplever en stresset hverdag, hvor man konstant skal præstere. Udover at stress i sig selv gør, at man kræver lidt ekstra mineraler og vitaminer, kan den stressede hverdag også gøre det svært at finde tiden til at leve sundt og varieret, og derudover at finde tiden til at dyrke motion flere gange om ugen. Dog kan der også være andre ting, der gør, at man er nødsaget til at tage et tilskud. Det vil i mange tilfælde være en fordel, hvis man oplever at have kraftig menstruation, træner op til et maraton eller triatlon, eller hvis man er i gang med et større vægttab.

 

Dog er det vigtigt at pointere, at man ikke bare kan tage et hvilket som helst kosttilskud. Det er nemlig langt fra alle, der mangler de samme vitaminer og mineraler, og det er derfor vigtigt, at man tilpasser sit kosttilskud ens livsstil. Det kan være fordelagtigt, at man først og fremmest bliver opmærksom på de symptomer, som man kunne have på grund af manglende vitaminer. Ofte vil disse symptomer være noget, som man kan slå af med, at man har for meget arbejde, eller ikke har sovet nok, men de kan faktisk være langt mere seriøse, end man skulle tro. Hvis man oplever disse symptomer som tilbagevendende, er det vigtigt, at man gør noget ved det. Både fordi det vil højne ens livskvalitet, hvis man ikke går rundt med evig hovedpine, men også fordi det kan have længerevarende konsekvenser, hvis man ikke gør noget ved dem. I mange tilfælde kan det undgås med et kosttilskud såsom innovital.

Tag et kig forbi din doktor for at blive klogere på mulige kosttilskud

Begynder man at søge rundt på nette, vil man hurtigt opdage, at en lang række af de symptomer, som man går rundt med, kan skyldes flere forskellige ting. Derfor kan man også hurtigt komme til at tage den forkerte type kosttilskud. Dette vil sjældent være farligt i sig selv, men vil samtidig ikke sørge for, at man får det bedre. Derfor kan man med fordel også tage et kig forbi sin læge. Her kan man få taget en prøve, eller blot fortælle om sine symptomer og livsstil, så man sikrer sig, at man får fingrene i det helt rigtige kosttilskud.

Tag kosttilskud i forskellige forbindelser

Det er de færreste, der altid har behov for at tage kosttilskud. For de fleste vil det være i perioder af deres liv, hvor de er i underskud. Det kan eksempelvis være i perioder, hvor man føler sig ekstra stresset. For nogen vil det også være bestemt af årstiderne. En del danskere oplever eksempelvis underskud af D-vitamin, når vinteren rammer, og derfor kan det være en idé at tage tilskud, når dagene bliver kortere. Det kan også være, at man træner op til en kæmpe sportsbegivenhed. Da man bruger sin krop i så høj en grad, er det naturligt, at den vil have behov for noget ekstra. Det samme gør sig gældende, når man forsøger at tabe sig. Samtidig vil man også have behov for forskellig tilskud alt efter, hvilken alder man har. Det vil varierer i forhold til, om man er ung eller gammel.