Press "Enter" to skip to content

Brug friskost i madlavningen

Skal man lave en pastaret eller andet i samme stil og mangler noget, som kan gøre det hele lidt mere cremet, så vil sådan noget som friskost være super godt. Det har en mild smag som nemt kan sammensættes med andre madvarer og blandes i retter, som man lyster. Derfor kan man sagtens bruge friskost i sin madlavning, når man mangler noget som er lidt cremet og friskt i smag og konsistens. Det kan gøres på rigtig mange måder og friskost vil også blot kunne bruges som et ekstra tilbehør eller dyppelse til noget. Så brug det i madlavningen og udnyt friskostens egenskaber.

Få det bedste ud af friskosten

I sig selv kan friskost godt fremstå lidt kedeligt ved at det ikke i sig selv nødvendigvis har særlig meget smag. Der skal tilsættes smag før at det bliver rigtig spændende, medmindre man godt kan lide det mere ferske. Heldigvis kan det at tilsætte friskosten smag gøres lige, som man synes og ud fra de smage man selv bedst kan lide. Herved får man det bedste ud af friskosten, da man bruger egenskaberne heri og bruger de lækre konsistens. Derudover så vil den også være god at bruge i andre sammenhænge, hvor man kan bruge det som friskosten har at byde på.

Hvor finder man friskost?

Ofte vil friskost være at finde i supermarkedet, hvor det står sammen med de andre oste. Man vil også kunne finde det i specialbutikker og så vil man ofte finde de i udgaver, hvor det er blandet med diverse ting, for at give det smag. Søger man en helt særlig friskost med en unik smag, så skal man måske søge andet steds end supermarkederne og man kunne her kigge på http://www.tebstrup.dk/ostetyper/ og se om deres friskost var noget. For denne er lavet på gedemælk, hvilket i sig selv giver et andet udtryk, som kunne være noget. Det er altså til at finde, hvis man skulle få brug for det.