Press "Enter" to skip to content

Der findes mange forskellige typer pumper. Find den rette til dit formål

Pumper bliver brugt i mange forskellige sammenhæng. Naturligvis bliver de alle sammen brugt til at pumpe med, men det kan være alt fra væsker til luft de skal pumpe.

Hvis du mener du har brug for en pumpe, så er det vigtigt at du finder den rette type. Man kan nemlig rende ind i mange problemer hvis man vælger forkert. Du kan se mange forskellige typer her: https://www.iversen-trading.dk/varetype/pumper/

En af de mest gængse typer er membranpumpen. Den kan bruges i mange forskellige sammenhæng. De er for det mest designet med meget få dele. Det skyldes at den er tiltænkt til at skulle være i gang hele tiden. Det vil sige den kører døgnet rundt hele året.

Pumper som membranpumpen er drevet af lufttryk og kan fås i mange forskellige typer materialer. Støbejern eller rustfrit stål er ofte anvendt til de mere krævende opgaver.

Stempelpumper og lamelpumper er meget anvendelige

Udover membranpumpen findes der også en type som kaldes for stempelpumpen. Navnet forklarer i sig selv hvordan den fungerer. Det er simpelthen stempler som kører op og ned og derved skaber energi og tryk, så pumpen kan pumpe.

Stempelpumper er den bedste løsning, og nogle gange den eneste løsning, hvis man skal bruge den til meget krævende opgaver. Det kan for eksempel være at der skal flyttes meget tykke væsker som kræver et højt tryk.

Lamelpumper bruges derimod til ting som skal behandles mere nænsomt. Disse typer af pumper skaber et blidt undertryk som behændigt flytter materialet fra et sted til et andet. Det gør at de meget tit er benyttet til for eksempel madvarer, hvor der hverken behøves eller bør være et voldsomt tryk.