Press "Enter" to skip to content

En glarmester kan bruges til mange opgaver

For langt de fleste associeres ordet glarmester med en håndværksmand, der arbejder med glas, dog er der mange flere betydninger i ordet end dette. En god og erfaren glarmester kan klare alle opgaver, der involverer glas, lige fra isætning og udskiftning af nye ruder til vinduespudsning. Dertil kommer også erfaringerne om, hvilke typer glas, der passer til forskellige projekter. I butikker kan man f.eks. bruge hærdet eller sikret glas, for at beskytte varer og inventar mod indbrud og tyveri. De opgaver man oftest ser i forbindelse med brug af glarmester er netop i denne forbindelse, eller i forbindelse med husrenovering, hvor gamle utætte ruder skal udskiftes med termoglas, da dette kan optimere varmeforbruget og nedsænke energiregningen betydeligt. Dog kan man også gøre brug af dette håndværksfag, hvis man skal have slebet glas eller isætte en ny bordplade i sit køkken eller bryggers.

Brug en glarmester i forbindelse med renovering af badeværelse

I dag er det nærmest blevet en trend, at montere glaskabiner til brusebade, når man renoverer badeværelset i sit hjem. Til dette og meget andet, kan man gøre brug af en glarmester, da det her kræver viden og præcisionsarbejde, da de forskellige glaspaneler skal slibes til og tætnes ordentligt for at vandet forbliver inde i brusekabinen. Dog kan man også bruge en glarmester i forbindelse med opsætning af spejle samt i udvælgelsen af disse, da der i forskellige rum kræves forskellige overfladebehandlinger og vedligeholdelse af glasoverflader, alt efter om der er tale om et vådrum eller ej. I forbindelse med en renovering eller nyindretning af større institutioner såsom fitnesscentre eller børnehaver, kan det være en fordel at installere sikkerhedsspejle, da disse ikke vil gå i stykker, hvis de udsættes for slagskader, se mere her om sikkerhedsspejle, andre glastyper og opsætning af disse.

Det betaler sig at kontakte en glarmester

Uanset hvilken type glasarbejde, der skal udføres er det altid en god idé først at kontakte en glarmester, da man på denne måde kan få det fulde overblik over, hvor mange materialer man skal bruge, hvilken type der er den eller de bedste til opgaven, et prisoverslag på arbejdet samt en tidsfrist på, hvornår glarmesteren kan have alle materialer hjemme og færdiggjort projektet. Uanset om der er tale om et projekt i en større virksomhed eller i et privathjem, vil der aldrig være en opgave, der er for lille eller for omfangsrig for den rette glarmester, da det blot handler om viden og erfaring for at få opgaverne klaret med kvalitetsbevidsthed for øje. For en god glarmester handler det om at stille kundernes tilfredshed over både kvalitet, materialer og tidsfrister, da det ikke bør være en gene at skulle renovere glaspartier eller istandsætte husets rum.

Glarmestre er blevet en del af hverdagens små helte

Før i tiden var der meget humor omkring dét at være glarmester, ligeledes blev disse ofte brugt i vittigheder og i forbindelse med narrestreger, dog er det i dag en helt anden snak, da en glarmester i dag fungerer som en af hverdagens beskedne helte, der rykker ud når der opstår et akut behov. En glarmester er en af den type håndværkere, man kun tænker på i sidste øjeblik og som bliver tilkaldt når nøden eller behovet er størst. En glarmester er dog også en vigtig del af et renoveringsteam, hvis hele huset eller lejligheden skal have en omgang, da der er meget at gøre i forbindelse med energioptimering, trendsættende ruder, der gør rengøring og vinduespudsning lettere samt forskellige ting, der skal tages højde for i forbindelse med lys- og varmeregulering af husets rum, der ordnes med solfilm på ruderne.