Press "Enter" to skip to content

Havemøbler til hyggelige stunder

Haven er et sted, hvor man slapper af, og især de varme sommernætter bringer folk sammen. Haven kan dog nydes på mange måder. Nogle passer den og planter smukke planter. Andre leger med børn og børnebørn. Men en ting er sikkert; Havemøbler bringer hele familien sammen til hyggestunder.
Men der er nogle ting, man bør overveje, når man køber nye havemøbler.

Vælg havemøbler med omhu

Der er mange muligheder for at få havemøbler, der passer netop til sit eget individuelle behov. Adami.dk kan hjælpe dig med at finde de rette. Klik her for at besøge hjemmesiden.

Havemøbler er en perfekt måde at samles i haven. Men ud over design, er der nogle ting, man bør se efter, når man køber havemøbler. For ud over materiale, design, kvalitet og komfort, er der enkelte faktorer, der kan spille ind.
Først og fremmest skal du overveje hvilken type havestol, du kunne tænke dig. Forventer du stort selskab, kan det være pladsbesparende at vælge klapstole, der hurtigt kan gemmes væk, når de ikke er i brug.
Derudover er plads også en faktor. Mål græsplænen eller terrassen, for at du kan være sikker på at der er plads til både bord og stole. Hust at I skal kunne bevæge jer frit omkring det.
Overvej også i hvilke forbindelser, I vil bruge havemøblerne. Et loungesæt bruges primært til at slappe af, hvorimod et café-set kan være ideelt, hvis man ønsker at spise aftensmad på terrassen.
Hvis du ikke har plads til at gemme havemøblerne væk, skal du kigge efter holdbart materiale. Træ, aluminium og polyrattan er tre gode kandidater til vejrbestandige og holdbare møbler. Disse kan som udgangspunkt stå ude hele året.

Plej dine havemøbler

Alt efter hvilken type materiale, dine havemøbler er i, er det en god idé at vedligeholde og pleje dem.

Hold havemøblerne tørre så vidt muligt. Især træ kan blive beskadiget af vand, så vi anbefaler at smøre træet med træolie eller lakere det. Køb specialsæbe til rengøring af træ for det bedste resultat.
Brug speciallavet rens til metalmøbler, da sæbe kan være meget skrapt på enkelte typer metal.
Havemøbler i plast kræver ikke den store pleje. Tør dem over med en våd klud, og vask dem med mild sæbe, vand og en blød børste, hvis de trænger.
Hynder og parasoller har bedst af at være tørre. Tør parasollen helt inden du pakker den væk, og opbevar hynder tørt og ventileret. Imprægnering øger også holdbarheden.