Press "Enter" to skip to content

Tiden og ure

Woman Fashion Jewelry Eagle Necklace MakeupTiden er på en måde en  menneskeskabt størrelse. I hvert fald den måde vi vælger at beregne den på, selvom den måde også er videnskabeligt udmålt i forhold til hvordan jorden drejer om solen og månen drejer om jorden. Vi kigger på vores ure og konstaterer hvad klokken er. Uanset, så kan tiden være både en dejlig og stressende faktor og som de fleste ved er tiden relativ. Ikke kun på den Stephen Hawking universet og tyngdekraften som gør at tiden helt konkret går hurtigere og langsommere forskellige steder. For eksempel er de satelitter som roterer omkring jorden og styrer vores gps’er og andre ting indstillet til at tiden går anderledes der hvor de er end nede på jorden, så der ikke går kuk i systemerne vi alle navigerer efter. Dette kan være svært at forstå. På samme måde er tiden relativ for os alle sammen individuelt. Fem minutter før man har fri fra arbejde en fredag op til en weekend kan føles som en time og en hel aften til en super fest kan føles som en kort time.

 

Ure viser stil

 

Siden indførelsen af smartphones, siden de blev hvermandseje har ure til at tjekke tiden ikke længere været en praktisk nødvendighed. Alle har kunne kigge på deres mobiler for at se hvad klokken er, hvor det tidligere har været nødvendigt at været udstyret med et armbåndsur eller lommeur, hvis man går længere tilbage. Dette betyder dog ikke at det at gå med ur er stoppet fuldstændig og der ikke bliver produceret eller solgt ure mere, tværtimod. Ure har i stedet skiftet karakter fra at være en praktisk nødvendighed til at være et stilmæssigt statussymbol. Dette har ure også været dengang de også var praktisk nødvendige, men i dag er de nærmeste udelukkende dette. Dette betyder at man i dag har et væld af muligheder når man skal vælge et ur og at ure ligesom tøj og frisurer siger noget udseendemæssigt om den person man er eller man gerne vil give indtryk af at være.

 

Ure til kvinder og mænd

 

Et ur kan være et symbol på at man har mange penge og/eller at man har styr på sin stil. Dette gælder både for mænd og kvinder. For mænd kan det være dyre, mekaniske store ure, som vælges og for nogen måske også “nørdes” med. Mange mænd kan godt lide at sætte sig ind i det mekaniske aspekt af ure, deres historie og så videre og tale om dette med andre interesserede når de viser deres ure frem. For kvinder handler det nok i højere grad om et ur, der passer helt perfekt til deres outfit. Et ur der viser prestige og femininitet og viser at de kan finde ud af at klæde sig flot på og skabe et lækkert look til dem selv. Så er det op til den enkelte person hvilket type ur man synes passer til en. Skal det for eksempel være med en bestemt rem? Man kan ofte vælge imellem læder, gummi eller metal. Skal uret kombineres med at armbånd for yderligere at gøre det stilfuldt. Der er mange muligheder. Desuden vil man fremover når man har valgt sit drømmeur også, selvfølgelig, altid vide hvad klokken er, også hvis mobilen er løbet tør for strøm. Dette er altid en rar fordel.