Press "Enter" to skip to content

Gode råd til at finde den rigtige ejendomsmægler

Hvis du står og skal have solgt din bolig i Silkeborg og omegn, så får du brug en god og pålidelig ejendomsmægler. Det er vigtigt at undersøge markedet, og finde oplysninger om mæglerne. Det er også en god idé at søge råd hos venner og familie. 

Undersøg forskellige ejendomsmæglere online

Det kan være en uoverskuelig opgave at skulle i gang med et boligsalg, og hvis man ønsker at få professionel hjælp fra en ejendomsmægler i Silkeborg eller omegn, så bør man gøre sig nogle overvejelser.

Det er altid godt at starte med at åbne internettet, og se, hvad andre skriver om forskellige ejendomsmæglere. Man kan finde mange oplysninger, f.eks. nøgletal, deres gennemsnitlige salgstid, kundetilfredshed og andre brugbare oplysninger. Du kan også tage et kig på https://www.danbolig.dk/butik/silkeborg.

Man kan også finde oplysninger om eventuelle klager, der har været over ejendomsmægleren. Det kan gøres ved at tjekke Klagenævnet for Ejendomsformidling eller Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. Førstenævnte behandler klager over ejendomsmæglere eller andre, der beskæftiger sig med denne industri. Disciplinærnævnet er en klageinstans, der tager sig af klager over ejendomsmæglere, hvis de ikke har har overholdt lovkravene.

 

Spørg i den nærmeste omgangskreds

Man kan også vælge at bruge ens nærmeste netværk til at finde en god ejendomsmægler i Silkeborg og omegn. Man kan f.eks. se sig om i ens omgangskreds og kontakte familie, venner og bekendte, der for nyligt har solgt deres bolig. Her kan man få gode råd og førstehåndserfaringer. Ofte er det en meget pålidelig kilde.

Det er også altid en god idé at følge ens mavefornemmelse. Det gøres bedst ved at tage et personligt møde med mægleren for at se, om der er god kemi og kommunikation. Spørgsmål der kan bringes på banen her er f.eks. vedrørende den forventede salgspris, salær og en eventuelt strategi for salget. Det gælder om at få ejendomsmægleren til at ”sælge” deres service.

Kilde: https://www.danbolig.dk/butik/silkeborg