Press "Enter" to skip to content

Sådan får du en gratis hjemmeside

Der er mange fordele i at have sin egen hjemmeside. Og mange har det jo allerede. Når du har en profil på Facebook, har du faktisk allerede din egen hjemmeside, det er bare en specialiseret version. Men udover sociale medier kan der være mange andre grunde for at have en decideret hjemmeside. Dette gælder både for privatpersoner, virksomheder og foreninger.

Tjek en af de portaler som hjemmesideprogram for at finde ud af hvor du kan finde et hjemmesideprogram der passer til dine behov. Det er gratis at bruge et hjemmesideprogram og du behøver ikke vide noget om html, php, java etc.

Få styr på dit liv igennem en personlig hjemmeside

Fx kan du bruge en personlig hjemmeside til bedre at holde styr på dit liv. Både online og offline. Online gælder det fx om at få overblik over de forskellige links du bruger til dagligt. Der findes mange muligheder for at holde styr på links. Startende med bogmærker, fliser, etc. Men når det drejer sig om mere end en håndfuld, kan det blive svært med at finde rundt i disse.

En hjemmeside giver dig friheden til at organisere alle dine vigtige links, kontakter, interesser og præferencer 100% som du vil have det.

Du har sikkert oplevet det kuriøse faktum, at det nogle gange går hurtigere med at finde information på Google end i en bog, som du ved du har på en hylde. Det er en af fordelene når du bruger en hjemmeside. Så kan du bruge både computerens sorterings- og Googles avancerede søgefunktioner til at finde det du leder efter.

Hvis du har behov for at udtrykke dig kreativt, kan du oprette en blog. Hvis du vil starte en online virksomhed, ville det være et webshop du har brug for. Der findes hjemmesideprogrammer og løsninger til alle behov.

Det behøver ikke koste noget

Professionelt hjemmesidedesign er ikke billigt. Men hvorfor opfinde den dybe tallerken på ny? Der findes i dag et hav af firmaer der tilbyder gratis hjemmesider. Du behøver ikke vide noget om programmering. Du behøver ikke engang at vide noget om hvordan man bruger et hjemmesideprogram. Det eneste du har brug for at kunne, når du bruger et gratis hjemmesideprogram, er at vælge blandt de mange flotte skabeloner.

Når du først har besluttet dig for en skabelon skal du bare fylde den med indhold. Dvs. tekst, billeder, videoklips, links, hvad end det er du vil formidle.

Men ikke alt er gratis

De mange udbydere af gratis hjemmesideprogrammer siger at de er gratis at bruge. Det er også korrekt. Men du skal være opmærksom på at det ikke er og kan være gratis at have en hjemmeside online.

Det er muligt at have en hjemmeside helt gratis. Men i så fald er det ikke dig der har kontrol over hjemmesiden, du har kun lov til at bruge den. Som fx når du har en Facebook side.

For at være online og tilgængelig på Internettet har du brug for et domænenavn, som skal registreres hos ICANN, en international organisation. Det koster et lille, årligt kontingent. Derudover skal du bruge et webhotel, dvs. en plads på en webserver. Disse omkostninger er ofte integreret i en hjemmeside pakkeløsning.

Når du vil bruge et gratis hjemmesideprogram er det derfor vigtigt at du også tjekker og sammenligner hvad vedligeholdelsen af hjemmesiden kommer til at koste dig.